TRT Belgesel Ödülleri Yarışma Duyurusu

   TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nin 14'üncüsü 14-17 Aralık tarihlerinde İstanbul Fişekhane 'de gerçekleşecek.
        Belgesel Ödülleri'nde bu yıl katılımcılar Uluslararası Profesyonel Kategori, Ulusal Profesyonel Kategori, Ulusal Öğrenci Kategorisi, Proje Destek Kategorisi olmak üzere 4 farklı kategoride yarışacak. Uluslararası           TRT Belgesel Ödülleri bu yıl, Cumhuriyetin 100. yılından da ilhamla "Köklü izler, güçlü hikâyeler" mottosuyla gerçekleşecek ve bu seneye özel olarak 100. Yıl Özel Ödülü de verilecek.
        Türkiye'de ve dünyada belgesel iklimini zenginleştiren, profesyonel ve amatör belgeselcileri destekleyen TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'nin 4 günlük takvimi boyunca, ödül kategorilerinde yarışmaya başvuran belgesellerden özel bir seçki seyircilerle buluşacak. Dünya çapında prestije sahip filmler ve yönetmenlerle ustalık sınıfı etkinlikleri gerçekleşecek, ayrıca belgeselciliğin bugünü ve yarınına dair söyleşilerle atölye çalışmaları düzenlenecek. Etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
         TRT Belgesel Ödülleri için yarışma başvuruları başladı ve 05 Kasım 2023 Pazar günü sona erecek. Ön eleme sonuçları 12 Kasım 2023'te açıklanacak. Kazananlar 17 Aralık 2023'te gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak. 
 14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri'ne başvurular www.trtbelgesel.com ve https://filmfreeway.com/TRTDocumentaryAwards adresleri üzerinden alınacak. Yarışmaya dair tüm bilgilere ve başvuru koşullarına www.trtbelgesel.com adresinden ve TRT Belgesel sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Son Güncelleme Tarihi : 03.11.2023 14:19 Okunma Sayısı : 306

Son Duyurular